L

Northern Yoga

.......

Marianne Wiik Olsen

Telefon
+47 957 50 860

Epost
marianne@northernyoga.no

w

Hvordan kan man gjøre yoga så miljøvennlig som mulig?

Som yogainstruktør føler jeg et enormt ansvar overfor miljøet. Det er mitt ansvar å sørge for at jeg og deltakerne etterlater et så lite økologisk fotspor som mulig.

Økologisk og miljøvennlig
12.04.201610:04 Tore Olsen

Da jeg skulle velge yogautstyr til yogaklassene mine var det et hav av valg og muligheter. Etter uker med forskning på nett og å ha snakket med andre yogainstruktører gjorde jeg endelig mitt valg, og har ikke angret!

Økologisk yoga

I havet av yogautstyr som florerer på nettet er det lett å gå seg vil og å bli fristet til å kjøpe det billigste. Men etter ganske lang erfaring kan jeg si at det billigste ikke ofte er det beste når det gjelder yogamatterog annet yogautstyr. 

Man kan sikkert si at mye avutstyret er laget på samme måte og samme sted, men blir solgt til forskjellige leverandører. I min søken kom jeg over hundrevis av matter som var billige, særlig hvis jeg bestillte rett fra Asia. Problemet med dette er at man ikke får oppleve kvaliteten på matten før man kjøper dem, og jeg antar at prisen ofte gjenspeiler kvalitetetn, og valgte derfor å gå bort fra den billigste løsningen.

For meg ble det viktig å tenke miljø, kvalitet og varighet. Hvis jeg får ti billeg yogamatter som har så dårlig kvalitet at de må byttes ut innen en halvt år føler jeg vinninga går opp i spinninga, i tillegg til at det ikke er spesielt miljøvennlig. 

Vi har bare en jord, og jeg vil gjøre det jeg kan for å hjelpe til å bevare den. 

Tre store 

Etter å ha kommet fram til at jeg ville satse økologisk og miljøvennlig, og med inspirasjon fra Kongens Yoga og Yoga North samt utallige artikler på nett,  var det tre merker som stakk seg ut: Manduka Eco Lite Mat, Jade Harmony mat og Eco Yoga Jute Mat. 

Jeg har selv Manduka Pro Lite Mat fra før. Denne har livstidsgaranti og jeg er så utrolig fornøyd med den! Det var min første "ordentlige" yogamatte, og jeg kan ikke få forklart for en stor forskjell det var å komme over på denne matten! Ikke bare var den mer stabil å stå på, og den hadde et fantastisk grep, jeg skled ikke selv om jeg svettet. Men den største forskjellen for meg var dempingen. Jeg har tidligere slitt med å få vondt i knærne under yogaøvelser som cat cow og andre der du må ha kneet ned i bakken. Jeg trodde bare det var mine knær som var sarte, men etter jeg byttet matte har jeg aldri hatt det problemet igjen!

Selv om jeg ble anbefalt Jade harmony Mat (som jeg har veldig lyst til å prøve) falt valget til slutt på Mandukas Eco Lite matter, etter anbefalning fra mitt søskenbarn som har den selv. Grunnen til at det ble Manduka var at jeg kunne bestille alt tilleggsutstyr fra samme leverandør, og at produktene deres er i naturlig materiale. 

Eco lite mattene er nedbrytbare og laget av naturlig gummi, i tillegg har det ikke blitt sluppet ut giftig avfall under produksjonen av mattene.